Echt vakmanschap

Service & onderhoud

Om de levensduur van technische installaties te verlengen, is goed onderhoud essentieel. Wij raden u dan ook aan om uw installaties jaarlijks aan een onderhoudsbeurt te onderwerpen. Amstelland Totaal Techniek beschikt over de kennis en middelen om u hierbij te helpen.

Goed onderhoud brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Het tot een minimum beperken van de storingen
  • Lage energiekosten
  • Kostenbesparing op de lange termijn

Onze servicemonteurs dag en nacht voor u klaar wanneer u met onvoorziene mankementen te maken krijgt. Daarnaast is er sinds 1 oktober 2020 een nieuwe Gasketelwet om de veiligheid van gasverbrandingsinstallaties te verbeteren. Deze wet stelt dat alle installatiebedrijven en installateurs die werken aan gasverbrandingsinstallaties vanaf 1 april 2023 moeten voldoen aan de vereisten. Ook Amstelland Totaal Techniek voldoet aan alle vereisten van de gasketelwet en heeft van het CO-certificaat BRL 25000 ontvangen.

Onderhoud CV ketel

De meeste mensen zijn afhankelijk van hun CV-ketel voor hun verwarming en warm water. Hoewel CV-ketels doorgaans vrij degelijke apparaten zijn, maken ze jaarlijks gemiddeld wel zo’n duizend branduren. U kunt dus niet verwachten dat u nooit naar uw CV-ketel om hoeft te kijken; ook deze heeft, net als bijvoorbeeld uw auto, af en toe wat onderhoud nodig. Amstelland Totaal Techniek vertelt u graag meer over het belang van onderhoud aan uw CV-ketel, en de voordelen van het afsluiten van een onderhoudsabonnement.

Het belang van onderhoud

Is het echt noodzakelijk om onderhoud te laten uitvoeren aan de CV-ketel? vragen veel mensen zich af. Het antwoord is heel simpel: ja. Uw CV-ketel wordt elke dag gebruikt; is het niet voor de verwarming, dan wel voor warm water.

Wilt u onbezorgd kunnen blijven genieten van een aangenaam binnenklimaat en een warme douche, dan moet u zorgen dat uw CV-ketel eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurtje krijgt.

Door geregeld onderhoud te laten uitvoeren zorgt u overigens niet alleen dat uw CV-ketel goed blijft werken en dat de levensduur van het apparaat wordt verlengd, maar ook dat u zo min mogelijk energie verbruikt. Ook voor het waarborgen van de veiligheid van de installatie is regelmatig onderhoud van essentieel belang.

Onderhoud verwarming

Of u nu beschikt over een CV-ketel met bijbehorende radiatoren, een gaskachel, een houtkachel of vloerverwarming, elke verwarmingsinstallatie heeft zo nu en dan wat onderhoud nodig. Amstelland Totaal Techniek vertelt u graag wat meer over het belang van regelmatig onderhoud, en wat wij voor u kunnen betekenen.

Het belang van onderhoud

Elke verwarmingsinstallatie moet af en toe gecontroleerd worden. Bij een gaskachel kan een vervuilde of slecht functionerende rookgas afvoer leiden tot koolmonoxide vergiftiging, iets dat soms fatale gevolgen kan hebben. Hetzelfde geldt voor een houtkachel. Hierbij moet bijvoorbeeld ook gecontroleerd worden of het glas, dat door het werken van materialen kan gaan krimpen en uitzetten, nog wel goed past.

Een CV-ketel zal, wanneer deze slecht onderhouden wordt, steeds vaker kuren gaan vertonen en ook veel minder zuinig met energie omspringen. Vloerverwarming is relatief onderhoudsarm, maar ook hierbij moeten af en toe de leidingen onder uw vloer worden gereinigd, of moet de pomp of thermostaatkraan vervangen worden.

Onderhoudsabonnement afsluiten

Ongeacht het soort verwarmingsinstallatie dat u heeft, u doet er goed aan om altijd een onderhoudsabonnement af te sluiten. Amstelland Totaal Techniek biedt u de mogelijkheid om dit heel voordelig te doen voor een vast, laag bedrag per jaar. Afhankelijk van het soort verwarming dat u heeft ontvangt u automatisch bericht van ons wanneer het weer tijd is voor een beurtje.

Door een onderhoudsabonnement af te sluiten profiteert u van vele voordelen. Zo bent u altijd verzekerd van een optimaal functionerende verwarmingsinstallatie, en hoeft u zich geen zorgen te maken over grote of onverwachte uitgaven. Sterker nog, met een onderhoudsabonnement met u op de lange termijn altijd goedkoper uit. Ook heeft u altijd een vakman achter de hand, in het geval dat u onverhoopt met een storing te maken krijgt. En laten we even eerlijk zijn, dat geeft wel een veilig gevoel.

CV Storing

Wanneer u geregeld uw CV-ketel laat onderhouden, zal een storing niet snel voorkomen. Maar bij Amstelland Totaal Techniek willen we graag op alles voorbereid zijn. We informeren u graag meer over onze diensten op het gebied van service en onderhoud aan uw CV-ketel, en wat voor u de voordelen zijn van het afsluiten van een onderhoudsabonnement.

24-uurs service

Vrijwel iedereen is voor de warm water voorziening en verwarming afhankelijk van de CV-ketel. In het geval dat u te maken krijgt met onvoorziene mankementen, is het dan ook zaak dat het probleem zo spoedig mogelijk verholpen wordt. Amstelland Totaal Techniek biedt een 24-uurs service; u hoeft ons alleen maar even te bellen, en wij sturen vervolgens zo snel mogelijk één van onze service monteurs naar u toe, die dag en nacht klaar staan. Zo kunt u snel weer genieten van een behaaglijk binnenklimaat en een optimale warm water voorziening.

Afsluiten onderhoudsabonnement

Een spoedreparatie aan uw CV-ketel kan behoorlijk in de kosten lopen, en gebeurt maar al te vaak op het moment dat u zich een dergelijke financiële last niet kunt veroorloven. Om haar klanten tegemoet te komen, biedt Amstelland Totaal Techniek de mogelijkheid tot het afsluiten van een onderhoudsabonnement. U betaalt hiervoor een vast, laag bedrag per jaar, en het onderhoud en eventuele reparaties aan uw CV-ketel zijn hierbij inbegrepen. U hoeft dus niet meer bang te zijn voor grote onverwachte uitgaven, én u heeft altijd de zekerheid dat u zo spoedig mogelijk geholpen wordt.

Onderhoud warmtepomp

Waarom is regelmatig onderhoud van uw warmtepomp essentieel?

  1. Energie-efficiëntie: Zonder regelmatig onderhoud werkt uw warmtepomp harder dan nodig, wat leidt tot een hoger energieverbruik. Onze service zorgt ervoor dat uw systeem optimaal presteert, waardoor uw energierekening laag blijft en u bijdraagt aan een gezonder milieu.
  2. Betrouwbaarheid: Net als elke andere technologie, kunnen er bij warmtepompen onverwachte problemen optreden. Regelmatig onderhoud helpt potentiële problemen te identificeren voordat ze ernstig worden, waardoor u het risico op onaangename verrassingen en kostbare reparaties vermindert.
  3. Langere levensduur: Uw warmtepomp is een investering voor de lange termijn. Met routinematig onderhoud door onze deskundige technici, verlengt u de levensduur van uw systeem en zorgt u voor jarenlang betrouwbare service.

Wat kunt u verwachten van onze onderhoudsdienst voor warmtepompen?

  • Grondige inspectie en reiniging van componenten
  • Prestatiecontroles en noodzakelijke aanpassingen
  • Professioneel advies over het gebruik en de verzorging van uw systeem
  • Prioritaire service en speciale aanbiedingen voor onderhoudscontract klanten