Verstoppingen

Afvoer ontstoppen

Wanneer u te maken krijgt met een verstopte afvoer of riolering, dan is het zaak dat dit probleem zo spoedig mogelijk wordt verholpen.

Vrijwel iedereen zal op een gegeven moment wel eens te maken krijgen met een verstopte afvoer. U kunt dan eerst proberen om de verstopping zelf te verhelpen, bijvoorbeeld door een rubberen ontstopper of een chemisch ontstoppingsmiddel te gebruiken. Wanneer dit niet werkt, kan een ontstoppingsveer uitkomst bieden.

Deze stalen veren, die verkrijgbaar zijn in lengtes van drie tot tien meter, duwt u (voorzichtig) in een draaiende beweging de afvoer in, waardoor het vuil in de leidingen wordt los geschraapt. Mocht het niet lukken om zelf de verstopping te verhelpen, of bevindt de verstopping zich op een moeilijk bereikbare plek, dan kunt u Amstelland Totaal Techniek inschakelen. Onze loodgieters beschikken over de benodigde kennis en middelen om uw afvoer of riolering weer snel vrij te maken.

Het belang van snel handelen

Voor een verstopt toilet wordt doorgaans wel snel hulp ingeroepen, maar een verstopping in een afvoer in de badkamer of keuken wordt in sommige gevallen nog al eens verwaarloosd. Dit kan echter ernstige gevolgen hebben; wanneer de afvoer verstopt is, betekent dat dat er geen doorstroom van water mogelijk is.

Wanneer een sanitaire voorziening langere tijd niet gebruikt wordt, ontstaat het risico op Legionella. Dit is een gevaarlijke bacterie die zich verspreid via kleine waterdruppeltjes. Wanneer de waterdruppeltjes ingeademd worden, kunt u hier ernstig ziek van worden. Zorg dus altijd dat u direct actie onderneemt wanneer u te maken krijgt met een verstopte afvoer! 

Meer weten?

Wilt u meer weten over Legionella preventie? Of wilt u direct een loodgieter inschakelen voor het verhelpen van een verstopping? Neem dan contact op met Amstelland Totaal Techniek!

Neem contact op met Amstelland Totaal Techniek

Bel voor meer informatie naar:   020 696 9040

Of stuur een e-mail:  info@amstellandtotaaltechniek.nl