Onderhoud Dak

Wanneer is er voor het laatst onderhoud gepleegd aan uw dak? De kans is groot dat u het zich niet meer kunt herinneren. Echter mag het belang van regelmatig onderhoud niet onderschat worden. Amstelland Totaal Techniek vertelt u graag wat meer over het belang van onderhoud aan uw dak en dakgoten, en wat wij voor u kunnen betekenen.

Onderhoud aan uw dak

Uw dak wordt jaar in, jaar uit blootgesteld aan het Hollandse klimaat. Regen, wind, hagel, sneeuw, kou en hitte gaan op den duur hun tol eisen. Slijtage aan uw dak is dan ook onvermijdelijk. Om deze reden is het belangrijk om geregeld onderhoud te laten uitvoeren aan uw dak en dakgoten. Een jaarlijkse onderhoudsbeurt zorgt dat beschadigingen en slijtage worden voorkomen, en de levensduur van uw dak wordt verlengd.

Op deze manier zorgt u ook dat de kans op lekkages tot een minimum wordt beperkt. Lekkages kunnen namelijk overal voorkomen, zowel bij bestaande bouw als bij nieuwbouw woningen. Indien u een beginnende lekkage heeft dient deze zo spoedig mogelijk gerepareerd te worden om ernstige gevolgen te voorkomen.

Dakgoten schoonmaken

Ook uw dakgoten mogen niet verwaarloosd worden; het wordt aangeraden om deze jaarlijks schoon te maken. Met name in de herfst en de winter, wanneer er veel bladeren van de bomen vallen en het regelmatig stormt, kan uw dakgoot snel verstopt raken met mos, takjes, bladeren, opwaaiend vuilnis, vogelpoep, enzovoorts. Het regenwater kan dan niet meer (goed) worden afgevoerd, waardoor er lekkages kunnen ontstaan. Het water dat over de dakgoot heen langs de buitenmuur loopt, kan ervoor zorgen dat de muur gaat schimmelen.

Daarbij worden de dakgoot en de regenpijp zelf een broeiplaats voor schimmels en andere ongewenste levensvormen zoals muggen, die stilstaan water erg fijn vinden. Houten kozijnen, boeiboorden, dakranden en gevels kunnen gaan rotten. Daar komt nog bij dat de dakgoot door het gewicht van het water los kan komen te zitten. Uiteindelijk zult u ook binnenshuis de gevolgen van een verstopte dakgoot ondervinden, en dan moet natuurlijk voorkomen worden.

De voordelen van een onderhoudsabonnement

Veel mensen stellen het onderhoud aan hun dak veel te lang uit vanwege de kosten die dergelijke werkzaamheden met zich mee kunnen brengen. Maar wanneer u te lang wacht, bestaat de kans dat beschadigingen die in de eerste instantie heel onschuldig lijken, al snel uitmonden in ernstige lekkages, met alle gevolgen van dien. Om dit te voorkomen biedt Amstelland Totaal Techniek u de mogelijkheid om een onderhoudsabonnement voor uw dak af te sluiten. U betaalt hiervoor een vast, laag bedrag per jaar, en ontvangt dan automatisch bericht van ons wanneer het weer tijd is voor een onderhoudsbeurt. U heeft dus geen onvoorziene uitgaven meer en weet altijd waar u aan toe bent.

Vraag hier een onderhoudsabonnement aan

Bel voor meer informatie naar:   020 696 9040

Of stuur een e-mail:  info@amstellandtotaaltechniek.nl